Activiteiten

Museumbezoek. Langs kunsthistorische TOPtentoonstellingen

De serie bestaat uit zes inleidende hoorcolleges rond interessante kunst- of cultuurhistorische tentoonstellingen. Vervolgens bezoekt u die exposities in toonaangevende musea. In totaal gaat u met een vaste groep cursisten onder begeleiding van Uw docent gedurende het hele studiejaar 2019-2020 zesmaal op excursie. Twee excursies daarvan zijn dagvullend.

Het nieuwe programma staat online bij HOVO-Rotterdam, klik hier voor meer informatie.

Het programma ziet er, onder voorbehoud, als volgt uit:

FEBRUARI

Den Haag, Museum Beelden aan Zee: Niki de Saint Phalle, Nana’s aan Zee.

Wie kent ze niet? De Nana’s; de kleurrijke uitbundig vrolijke vrouwenfiguren. Halverwege de jaren zestig van de 20steeeuw zorgden deze weliswaar voor ophef, maar daarna werden ze onverminderd populair. Mede omdat ze een ode brengen aan de vrouwelijkheid.

MAART

Amsterdam, Rijksmuseum: Caravaggio – Bernini. Barok in Rome. 

Een tentoonstelling over het ontstaan van de Europese Barok in Rome. Met in de hoofdrol de schilder Caravaggio en de beeldhouwer Bernini.

Dagexcursie

APRIL

Gent, Museum voor Schone Kunsten: Jan van Eyck: Een optische revolutie.

Eind 2019 wordt de restauratie van het beroemdste werk van Jan van Eyck, het veelluik het Lam Gods, afgerond. Ter ere daarvan wordt in Gent in 2020 het themajaar Van Eyck georganiseerd. Daarbij komt zeker de helft van de slechts twintigtal werken die er van Van Eyck bewaard zijn, speciaal naar Gent.