Activiteiten

Cursus Museumbezoek

Behoedzaam start dit najaar weer een cursus Museumbezoek.
Deze serie bestaat uit inleidingen op drie bijzondere tentoonstellingen met aansluitend bezoek.

De corona-omstandigheden  vergen echter een uiterst zorgvuldige handelswijze.
Daarom zullen in het najaar de inleidende hoorcolleges nog online plaats vinden.
Life en interactief met de mogelijkheid tot vragenstellen, waardoor  U als cursist er echt bij aanwezig bent en kunt reageren.

Het tentoonstellingsbezoek vindt plaats met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM op drie locaties in en rond Rotterdam.

Meer informatie vindt U op de website van Erasmus Academie Cursussen (voorheen bekend als HOVO-Rotterdam) vinden. Het programma ziet er, onder voorbehoud, als volgt uit:

OKTOBER

Dordrecht, Dordrechts Museum: Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst.

Aanleiding voor deze tentoonstelling is het 50-jarig jubileum van de Bomenstichting. De expositie zal bestaan uit ruim 60 Nederlandse schilderijen uit Nederlandse collecties. En zal een tijd omspannen van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst.

NOVEMBER

Wassenaar, Museum Voorlinden: Giuseppe Penone.

De Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone (1947) toont vooral zijn verbondenheid met de natuur. Hij laat daarin groeiprocessen zien die voor het menselijk oog vaak onzichtbaar zijn. En vooral bomen dienen voor hem in het bijzonder als onderwerp.

DECEMBER

Den Haag, Kunstmuseum: Anders Zorn.

In 2020 is het honderd jaar geleden  dat de Zweedse kunstenaar Anders Zorn (1860-1920) overleed. Zorn was tijdens zijn leven een internationaal gevierd schilder. Naast portretten en  het vrouwelijk naakt schilderde hij voorstellingen met onderwerpen dicht bij huis: het dagelijks leven, landschappen  en opmerkelijk glinsterend water.